Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:بازداشت مهدی حاجتی، عضو شورای‌شهر شیراز در فضای مجازی واکنش‌های بسیاری در پی داشت و برخی نمایندگان مجلس و چهره‌های سیاسی نسبت به آن انتقاد کردند.


مهدی حاجتی، عضو شورای‌شهر شیراز بازداشت شد؛ این خبری بود که در نگاه اول در دومینوی بازداشت اعضای شوراهای‌شهر در استان‌های مختلف که برخی به‌دلیل فساد اخلاقی و برخی دیگر به خاطر فساد مالی قرار گرفت اما به فاصله کوتاهی وضعیت تغییر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش خرداد به نقل از اعتمادآنلاین،‌ قاسم مقیمی از اعضای شورای‌شهر شیراز با اعلام این خبر درباره دلیل این بازداشت گفت: بازداشت این عضو شورای شهر در ارتباط با اتهام حمایت از بهاییان صورت گرفته است.

 

بازداشت حاجتی گویا به پیامی که او سوم مهر در حساب توییتری خود منتشر کرده مرتبط است.

 

این عضو شورای‌شهر شیراز در توییتر خود نوشته بود: «ده روز گذشته را به هر دری زده‌ام تا دو دوست بهایی بازداشت شده آزاد گردند و به نتیجه نرسیده‌ام. نسل ما موظف است مادامی که مقابل دشمنان خارجی ایستاده است در تلاش برای اصلاح رویه‌های قضایی و سایر اموری که عدالت اجتماعی را به خطر انداخته کم نگذارد.»

 

این اتفاق اما واکنش‌های مجازی را در پی داشته است. بسیاری از کاربران بر فسادستیزی حاجتی و تلاشش برای تحقق حقوق شهروندی در دوران خدمت در شورای‌شهر تاکید کرده‌اند.

 

بر همین اساس بهرام پارسایی نماینده شیراز با انتقاد از بازداشت حاجتی در توییتر خود نوشت: حاجتی مقابل تخریب اماکن تاریخی شیراز، برای توسعه حرم شاهچراغ ایستاد و تهدید به پرونده‌سازی شده بود.

 

پارسایی در ادامه این توییت تاکید کرده است: بازداشت او به بهانه دفاع از حقوق شهروندی گروهی از مردم، قابل پذیرش نیست. اجازه ندهیم دهان منتقدان پاکدست و دلسوز را با اتهام ببندند. درصورت ادامه بازداشت، بیشتر با مردم حرف میزنم. او همچنین در گفت‌وگویی با ایرنا با بیان اینکه دستگیری آقای حاجتی به دلیل این توئیت بیشتر شبیه بهانه است گفت: بارها در کشور ما مسئولان بر حقوق اقلیت ها از جمله بهائی ها تاکید کرده اند؛ آقای حاجتی هم بر این اساس پیگیر بازداشت این شهروندان بوده اند. 

 

عبدالکریم حسین‌زاده، رییس فراکسیون حقوق‌ شهروندی مجلس در واکنش به این بازداشت از علی لاریجانی، رییس‌ مجلس خواست با توجه به مسئولیت‌های خود از رای مردم حمایت کند و در توییتر خود نوشت: قطعا رییس مجلس در قبال اعضای مجلس و شورای‌شهر که انتخابات آن زیر نظر وی است مسئول است، دیروز سپنتا نیکنام‌، امروز مهدی حاجتی، تا کجا باید بی‌حرمتی به رای ملت را شاهد بود؟ اگر در زودترین زمان ممکن آزادی وی ‌محقق نشود،‌ شک نکنید که در جلسه علنی مجلس ساکت نمی‌نشینیم.

 

همچنین قاسم مرادی، معاون سیاسی استانداری فارس در دولت اصلاحات در این باره نوشت: مایه تاسف است که در شرایطی که نیاز به همبستگی برای عبور از بحران بی‌سابقه کشور را داریم به جای ایجاد همدلی در بین مردم با اینگونه برخوردها آن هم با افراد دلسوز و پاک‌دستی چون مهدی حاجتی بر آتش اختلافات دمیده می‌شود.

 

مردای در ادامه به دیدار آخر خود با حاجتی اشاره کرده که در شب تاسوعای حسینی بوده و نوشته است که حاجتی دردمندانه از او خواسته است اگر کاری از دستش بر می‌آید درباره آزادی دو نفر بازداشت شده انجام دهد.

 

معاون سیاسی استانداری فارس در دولت اصلاحات تاکید کرده که او بسیار نگران کودک خردسال این خانواده بود و می‌گفته این کودک چه گناهی کرده و میخواسته با آزادی مادر خانواده، آسیبی به فرزند خردسال آنان وارد نشود.

 

عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی هم در کانال تلگرامی خود نوشت: متن منتشر شده از طرف حاجتی انسانی و منصفانه و قانونی و اسلامی بود. درخواست دادرسی عادلانه برای هر فرد ایرانی بیش از آنکه دفاع از آن فرد تلقی شود، دفاع از کشور و از قانون است.

 

عبدی در ادامه تاکید کرده است: ظاهرا قوه عاقله‌ای بر اداره امور در برخی از حوزه‌ها نظارت کافی ندارد. این نوع رفتار در هر شرایطی بویژه شرایط کنونی باورناپذیر و غیرقابل قبول است.

 

عبدالرضا داوری از مشاوران رسانه‌ای محمود احمدی‌نژاد هم در توییتر خود نوشته است: مهدی حاجتی، رییس کمیسیون حقوق شهروندی و رسیدگی به شکایات شورای‌شهر شیراز به «بهانه» پیگیری وضعیت حقوق شهروندی دو بهایی بازداشت شده، بازداشت شد!

 

داوری در ادامه تاکید کرده است: گفتم «بهانه»، چون این برخورد با فردی مثل حاجتی که نه به اصلاح‌طلبان سواری می‌دهد و نه با اصولگرایان راه می‌آید، کاملا طبیعی است!

 

در کنار این واکنش‌ها در فضای مجازی برخی چهره‌های دیگر مانند محمدجواد حق‌شناس عضو شورای‌شهر تهران، علی شکوری‌راد دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران، آذر منصوری قائم‌مقام حزب اتحاد ملت ایران، عبدالله رمضان‌زاده سخنگوی دولت در دولت اصلاحات، عماد بهاور و حسین نورانی‌نژاد از اعضای حزب اتحاد ملت ایران و ... تا زمان نگارش این مطلب اظهارنظر کرده‌اند.

 

اما آنچه در کنار ضدفساد بودن حاجتی، مقابله با زمین‌خواری و باغ‌خواری، ایستادگی در برابر تخریب بافت تاریخی شیراز و ... در میان کاربران فضای مجازی در این باره دست به دست می‌شود، تمرکز بر بازداشت اعضای شوراهای شهر در شهرها و شهرستان‌های مختلف است.

 

تلاش‌ها برای اعمال نظارت استصوابی بر انتخابات شوراهای شهر؟

 

از نظر کاربران در فضای مجازی این حجم از بازداشت و جرم‌تراشی برای اعضاهای شورای‌شهر در دوران تشکیل شوراهای‌شهر بی‌سابقه است و برخی کاربران تاکید دارند در موارد بسیاری موضوع چیز دیگری است.

 

برخی چهر‌ها و رسانه‌های اصولگرا ضعف نظارت بر انتخابات شوراهای شهر را مورد اشاره قرار داده‌اند و تاکید دارند که اتفاقات اخیر و بازداشت برخی چهره‌های عضو شورای شهر در برخی استان‌ها به دلیل نبود نظارت استصوابی است و تاکید دارند که شورای نگهبان باید مسئولیت برگزاری این انتخابات را هم برعهده بگیرد.

 

این موج اظهارنظرها البته واکنش مرتضی الویری، رییس شورای عالی استان‌ها را در پی داشت. او در این باره گفت: این روزها به دلیل اتهامات مربوط به شوراها گفته شده است که در انتخابات شوراها، نظارت مجلس برداشته و به شورای نگهبان سپرده شود. استنباط ما این است که هجمه و تهاجمی برای مدیریت شهری وجود دارد.»

 

الویری افزود: اعداد کل دستگیرشدگان شوراها به تعداد انگشتان دست نمی‌رسد و با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، به عنوان نمونه تعداد روحانیون خلع لباس‌شده با مجموعه روحانیون قابل مقایسه نیست.

 

او با تصری نظارت استصوابی به شوراها با صراحت مخالفت کرد و گفت: نظارت استصوابی خطری برای خانواده شوراها و مدیریت شهری محسوب می‌شود و ممیزی افرادی که می‌خواهند برای مدیریت شهر انتخاب شوند توجیهی ندارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


برچسب ها: قاسم مقیمی ، بازداشت مهدی حاجتی ، شورای‌شهر شیراز

منبع: خرداد

کلیدواژه: شورای شهر شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۳۸۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مساله اتباع بیگانه، امنیت، کم آبی و بیکاری چالش‌های اصلی فارس است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«ابراهیم عزیزی» از حوزه شیراز و زرقان به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که مجلس آینده را از حیث تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی چگونه پیش‌بینی می‌کنید گفت: مجلس شورای اسلامی با توجه به نوع مأموریت و ماهیت آن از سلایق مختلفی تشکیل شده و حتی در درون یک حزب و گرایش سیاسی نیز گاه شاهد این هستیم که هر شخص در خصوص یک موضوع واحد، نظری مستقل می‌دهد و در فضای پارلمانی نیز گاه افرادی از یک طیف و جناح و جبهه در مورد طرح‌ها و لوایح دیدگاه‌هایی مختلف ارائه می‌کنند.

نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان افزود: با این وجود با توجه به شرایط فعلی و برگزاری دور دوم انتخابات می‌توان این‌گونه برداشت کرد که اکثریت مجلس از جبهه اصولگرایی در شاخه‌ها و طیف‌های مختلف شکل بگیرد.

خشکسالی و بیکاری تبعات امنیتی به همراه دارد

ابراهیم عزیزی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که با توجه به پیشینه اجرایی خود چه به عنوان فرماندار شیراز یا استاندار و رئیس بسیج سازندگی کشور اولویت‌های استان و کشور را چه می‌داند گفت: اکنون در کشور مسائلی وجود دارد که اگر به موقع و با کار کارشناسی در مورد آنها چاره‌اندیشی نشود می‌توانند سبب بروز بحران و فاجعه شوند.

نماینده کنونی مردم شیراز و زرقان در مجلس یازدهم در خصوص مهم‌ترین موضوعاتی که با توجه به حضور وی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد نیز گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با توجه به نوع مأموریت خود نیازمند تصویب قوانین کارآمد و بروز در موضوعات امنیتی و سیاست خارجی است و با توجه به نوع تهدیدات، در تصویب لوایح و طرح‌ها باید یک کار کارشناسی صورت گیرد و نظر کارشناسان و متخصصان حوزه امنیت ملی و سیاست خارجی را جویا شود و متناسب با نوع مأموریت‌ها در بودجه‌های سنواتی عمل نماید.


نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس افزود: در خصوص اولویت‌های قابل پیگیری‌ام باید بگویم که با توجه به حضورم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، ساماندهی اتباع بیگانه، تأمین امنیت حرم‌ها و موضوعات چالش برانگیزی چون خشکسالی و کم آبی، حل مساله بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار را در اولویت پیگیری قرار خواهم داد که اگر به موقع برای آنها چاره‌اندیشی نشود سبب بروز بحران‌های اجتماعی و امنیتی می‌شوند.

ساماندهی اتباع بیگانه جزو دغدغه‌هایم بوده است

ابراهیم عزیزی افزود: البته در مجلس کنونی نیز این موارد جزو دغدغه‌هایم بود و گام‌هایی در این خصوص برداشته شد که در فرصت مقتضی به آنها خواهم پرداخت.

عزیزی بیان کرد: در استان فارس این عوامل بر تأمین امنیت دخیل هستند و باید برای این مسائل برنامه‌های دقیق و مدونی داشت و در همین راستا مثلاً در خصوص اتباع بیگانه سال گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده‌ای را به تصویب رساندند که بر اساس آن وزارت کشور با همکاری دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با هدف ساماندهی مهاجرین و اتباع بیگانه، مکلف به تشکیل سازمان ملی مهاجرت شد.

تقویت زیرساخت‌های راه و حمل و نقل سبب توسعه پایدار می‌شود

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در تشریح دیگر چالش‌های استان فارس گفت: فارس همانگونه که بارها و در دومین سفر رئیس جمهور و هیأت دولت به استان فارس عرض کردم در حوزه زیرساخت‌ها دچار ضعف مفرط است و نبود زیرساخت‌های قوی در حوزه راه، ریل و آب، ما را واداشت که در مجلس یازدهم ابرپروژه خط انتقال آب از خلیج فارس را کلید بزنیم یا در بحث راه، آزادراه شیراز بوشهر و خط آهن شیراز بوشهر نهایی شد و در شرف اقدام است و یا احداث چندین بیمارستان بزرگ و مرکزی را دنبال نموده‌ایم که در چهار دهه گذشته بی سابقه بوده و با بهره‌برداری از این زیرساخت‌ها مسیر توسعه استان فارس هموارتر خواهد شد و تا زیرساخت‌ها درست نشود نمی‌توان امیدی به رفع چالش‌هایی چون کم آبی و بیکاری داشت.

نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان در پایان گفت: با شناخت کاملی که از چالش‌های استان فارس به ویژه خشکسالی، بیکاری، راه، عدم وجود صنایع بزرگ و دیگر موضوعات زیرساختی داشتم این مسائل را در مجلس یازدهم نیز دنبال کردم و به فضل خدا در صورت توفیق خدمت مجدد در مجلس آتی که انتخابات دور دوم آن اردیبهشت ماه برگزار می‌شود نیز همین موضوعات کلان را دنبال خواهم نمود چرا که موضوعات خُرد نیز در دل این موضوعات کلان قابل حل و فصل هستند.

کد خبر 6081128

دیگر خبرها

  • نخستین پیاده‌روی خانوادگی سال جدید شیرازی‌ها
  • شورای اسلامی و شهرداری شیراز به فرهنگ و ورزش توجه ویژه‌ای دارند
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است
  • هویلوند: فرناندز یک کاپیتان فوق العاده است؛ انتقادات از او منصفانه نیست
  • معرفی ۱۰۷ برگزیده دومین دوره جشنواره شهید آوینی در شیراز
  • مساله اتباع بیگانه، امنیت، کم آبی و بیکاری چالش‌های اصلی فارس است
  • استیضاح شهردار ارومیه رای نیاورد
  • انتقادات و توصیه‌های علی مطهری به روحانیون
  • با کاندیداهای راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس دو حوزه انتخابیه فارس آشنا شوید